Mitt hår

Ja, som dom flesta vet så tycker jag det är otroligt roligt att hålla på med hår! Men, ett tag blev det nästan lite "för kul", och jag sabbade mitt egna hår totalt..

Jag blev nästan lite blind, jag färgade, blekte, plattade, drog ut löshår, hädde i löshår, och rent ut sagt misshandlade håret under en lång tid, utan att egentligen förstå det. Folk sa till mig att jag måste ta det lite lugnt, men jag blev mest bara irriterad och brydde mig inte. Visste att dom hade rätt egentligen, och bara ville vara snäll. För några månader sedan hände det jag trodde var omöjligt, håret gick av. Jag hade redan ganska kort, men när jag hade blekt håret (tyvärr inte sista gången, men nästan) så böjde jag mig fram och skulle skölja ur, då jag fick en stoor hårtuss i handen. Jag blev skiträdd. Efter ett tag blekte jag igen, och sen tog jag ur löshåret, och DÅ, väldigt försent fattade jag att jag inte kan fortsätta såhär för då har jag inget kvar. Så jag färgade håret brunt, eftersom jag är brunett, då slipper jag utväxten (syns bara pyttelite nu) och håret var astunt och kort. Huvva vad jag hade ångest. Men då tänkte jag börja om. Jag köpte massa hårprodukter; hårinpackning, värmeskydd, olja och serum.

Nu gör jag såhär;
- tvättar håret var tredje-fjärde dag ungefär
- använder lite shampoo och mycket balsam
- använder inpackning varje/varannan gång
- kramar försiktigt ur vattnet när jag tvättat det, inte gnuggar med handduken
- här i olja i hela håret när det är fuktigt, och ibland serum i topparna
- använder sällan värmeverktyg, och när jag gör det använder jag mycket värmeskydd
- har det uppsatt/i fläta när jag sover
- låter det nästan alltid självtorka, använder sällan hårtork, och när jag gör det så använder jag också värmeskydd då

Jag har testat på ricinolja också, som blivit väldigt populärt för håret nu på senaste tiden.. och jag TROR att det funkade, tycker det blev tjockare och längre den lilla tiden jag använde det. men jag vet inte för jag upplevde också att jag tappade hår då jag hädde i det.

Så, hoppas ni inte gör samma misstag som mig, men om, så har ni ju tips här. jag lärde mig iaf av misstaget, och längtar massor tills jag har mitt hår tillbaka :)


RSS 2.0